Skip to main content

Mavi turuncu tonlarda :)


Mykonos Yunan adalari icinde denizi en guzel olan adalardan biri. 



En unlu plaji Paradise Beach. Yuksek sesli muzik ve masa ustunde dans etmek isteyenler icin uygun bir plaj. Muzigin sesi daha yuksek olsun diyenleri de Super Paradise Beach'e alabiliriz. DJ esliginde club tarzi muzikten hoslanmadigimiz ve daha cok dinlenme amacli bir tatil planladigimizdan bu plajlara biraz uzak durduk. 

Ama meraklilari icin ogleden sonra baslayan beach partiler sabaha kadar suruyor. 

Ozellikle Super Paradise Beach ve Elia Beach'te ciplaklar ve gaylerin yogun oldugu kisimlar var ama Mykonos'ta sadece ciplaklara mahsus bir plaj yok. 




Sehre en yakin plajlar, Ornos ve Megali Ammos. Ama bu plajlar kuzey kiyilarinda oldugundan cok ruzgarli. Bu yuzden guney kiyilarindaki plajlari tercih ettik. 




Sehirde iki tane otobus duragi var. Ikisi de farkli uctalar ve iki durak arasinda otobus seferi yok. Fakat sehir merkezinden 5-10 dakikalik surede ikisine de yurunebiliyor. Ornos, Platis Gialos, Psarou ve Paradise plajlarina Fabrika duragindan, adanin en buyuk plajlarindan Elia plajina diger duraktan ulasilabiliyor. 

Yolcu indirme bindirme dahil sahillere ulasim 10-15 dakika suruyor en fazla. Otobus biletlerini duraktan, kiosklardan, marketlerden ya da otobusun icinde soforden alabiliyorsunuz. Otobuste bilet okutma makineleri olsa da calismiyor. Bileti onaylama islemi otobus soforunun bileti kenarindan yirtmasiyla gerceklesiyor. Bazen otobus hareket etmek uzereyken baska biri yirtik biletleri kontrol edebiliyor. O yuzden otobusten inene kadar biletleri saklamakta fayda var.




Unlulerin ve sosyetik insanlarin plaji olarak bilinen Psarou ya da Nammos plajina ulasmak icin otobusten indikten sonra patika bir yoldan asagi inmek gerekiyor. Yurume guclugu cekenler icin cok uygun olmayabilir. Denizi guzel bir plaj olmasina ragmen ortama fazla isinamadik. 



Bizim favori plajimiz Platis Gialos oldu. Hem az ruzgar aliyor, hem deniz suyu kristal durulugunda hem de sakin bir plaj. Guzel bir koyda masmavi sularda denizin keyfini cikarmak icin ideal. Akdeniz kiyilarinin ilik hatta sicak sularina alisik olanlar icin denizin suyu biraz soguk gelebilir.



Comments

  1. Sarı kum masvavi denizzzz buz gibi nasıl da ihtiyacım var şu an.. Yaz başlasın, gidelim böyle bi yere yaz sonuna kadar dönmeyelim, nasıl fikir?? Bu mykonos postları süper, gidecek olursak rehberimiz hazır yani:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaz baslasin derken ?? :) Keske gelebilseydiniz siz de ya birlikte daha da harika olurdu. Mykonos ile ilgili yeme icme postu da geliyor yakinda babe, ilgini cekebilir o da :D

      Delete

Post a Comment