Skip to main content

Yunan adalari - Patmos ..


Kisa tatilimize bir de 3 gecelik bir gemi turu sigdirdik. Guzel bir tecrube oldu bizim icin. Yunan adalarina gemiyle gitmek isteyip gemiye giris, cikis, yiyecekler, odalar, fiyat, extra turlar vs.. gibi herhangi bir konuda kafasinda soru isareti olanlar varsa maille bana ulasabilirler. Genel olarak soyleyecegim sey ise bu turdan memnun olarak dondugumuz. Gelelim adalara :)

Ilk gun aksam saatlerinde Patmos adasina vardik. Adaya ulasim buyuk gemiler icin uygun bir liman olmadigindan gemiden teknelerle yapiliyor. Adaya vardigimiz nokta Skala bolgesi.
Patmos kucuk bir ada. Patmos'u onemli kilan Hac mekani olmasi (Holy Island). Isa'nin 12 havarisinden biri olan Aziz Yuhanna'nin 18 aylik surgununu burada gecirdigi soyleniyor. 

Otobus ile kivrila kivrila adanin en yuksek noktasina Khora'ya ciktik. Burada St. John Manastirini ziyaret ettik. Yol uzerinde Aziz Yuhanna'nin vahiy aldigi Kutsal Magara(Kiyamet Manastiri)(Cave Of the Apocalypse) da var. Patmos ayni zamanda 12 adalardan biri. Adada yesillik yok denecek kadar az. Gecimlerini balikcilik ve turizm ile sagliyorlarmis. 

Yunanistan'in ouzo gibi bir diger populer icecegi de frappe. Buralara giderseniz damla sakizli dondurma ve frappe'yi mutlaka denemelisiniz. 



































Comments